Hastanede çalışan psikologların görevleri nelerdir?
Öngörülen tedavi sürecine farklı psikoterapilerle dahil olmak ve uzman oldukları testleri yapmaktır.
Psikologlar hastanede nasıl çalışır?
Psikologlar bireysel görüşmeler, aile görüşmeleri, çift görüşmeleri, çocuk/ergen görüşmeleri yapmaktadır. Ayrıca hastanelerde psikologlar için projektif-objektif testler yaparlar. Hastanede çalışan psikologlar açık -yarı açık- kapalı yataklı servislerinde görev alabilmektedir. Bunun yanı sıra Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde hastaları gözlemleme, görüşme, takip etme fırsatı bulabilmektedir.
Nasıl randevu alınır?
Her isteyen istediği an devlet hastanesinde Ruh Sağlığı çalışanı randevusu alamaz. Devlet hastanesinde psikolog randevusu almanın yolu kişinin ilk önce psikiyatrist ile görüşmesinden geçer. Çocuk Gelişim uzmanı içinse Çocuk/Psikiyatri/Çocuk ve Ergen Psikiyatri hekimi ile yapılacak görüşme ve hekimin vereceği karar bu durumda belirleyicidir. Hekim hastanın ruh sağlığı çalışanı ile görüşmesi gerektiğini düşünürse yönlendirme yapacaktır.
Psikolog ile ne sıklıkta görüşmeliyiz?
Başvuru sahibinin duruma göre, uzmanınızla birlikte karar verebileceğiniz bir süreçtir, ortalama olarak haftada bir ya da iki haftada bir.
Görüşmeler yaklaşık ne kadar sürer?
Başvuru konusu ve terapi hedeflerine bağlı olarak değişmekle birlikte altı ay ile iki sene arasında başvuru sahibinin durumuna göre değişiklik gösterecektir.
08 Temmuz 2024